OTELCİYİZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

OTELCİYİZ

OTELCİLERİN YENİ ADRESİ
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Türkiye’de Kültür Turizminde Hangi Yatırım Alanlarında Fırsat Var?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin



Mesaj Sayısı : 48
Kayıt tarihi : 17/05/09

Türkiye’de Kültür Turizminde Hangi Yatırım Alanlarında Fırsat Var? Empty
MesajKonu: Türkiye’de Kültür Turizminde Hangi Yatırım Alanlarında Fırsat Var?   Türkiye’de Kültür Turizminde Hangi Yatırım Alanlarında Fırsat Var? Icon_minitimePaz Haz. 07, 2009 5:25 pm

Türkiye’de Kültür Turizminde Hangi Yatırım Alanlarında Fırsat Var?

Yat turizmi: 3 tarafı denizle çevrili Türkiye’de yat turizmi yeni keşfedilen türler arasında. Gelirinin yüksek olmasının, en cazip tarafı olduğu söylenebilir. Türkiye’de limanların turizm amaçlı kullanımına yönelik yatırımlar yapılıyor. Körfezlerin yapılandırılma çalışmalarında artış gözleniyor.

Botanik turizmi: Farklı coğrafi özelliklerin getirdiği iklim çeşitliliği, 3 kıta arasındaki konumu, Türkiye’de benzerine az rastlanan bir bitki çeşitliliği yaratıyor. Avrupa’nın tamamında var olan bitki sayısı toplam 12.000 iken Türkiye’de ulaştığı rakam 9000. Özel bir turizm türü olan botanik turizmi, yüksek bir talep görmese de sosyolojik ve tarihi bir içeriğe sahip.

İpek Yolu: Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın turizmin ülke çapına ve tüm yıla yaygınlaştırılması politikası çerçevesinde yürüttüğü çalışmalardan birisi olan “İpek Yolu Projesi” önemli adımlardan biri. Kültürel mirasımızın en önemli unsurlarından olan ve çoğu doğaya, çevresel etkenlere yenik düşmüş bulunan hanların (kervansarayların) yenilenme ve korunma çalışmaları sürüyor. Çalışmalar tamamlandığında, önemli sayıda turist çekmesi bekleniyor.

Hava sporları: Türkiye, yamaç paraşütü, yelken, planör, paraşüt, balon gibi hava sporları meraklıları için keşfedilmesi gereken bir ülke. Coğrafi konumu ve fiziki özellikleriyle dünyada birçok ülkeden çok daha avantajlı…

Dağcılık: Türkiye, farklı yüksekliklerde, ormanlarla kaplı, zengin yaban hayatı olan dağlarıyla hem kış turizmi, hem de dağ yürüyüşü ve tırmanışları için seyahat edenlere ilgi çekici olanaklar sunuyor. Türkiye’yi her yıl dünyanın çeşitli yerlerinden çok sayıda turist dağ tırmanışı ve yürüyüşü için ziyaret ediyor.

Akarsu turizmi: Türkiye’nin sahip olduğu zengin doğal kaynaklardan birisi de akarsular. Akarsuların önemli bir bölümü kısaca "akarsu turizmi" olarak tanımlayabileceğimiz rafting, kano ve nehir kayağı için çok elverişli. Doğa turizminin önde gelen dallarından biri olan akarsu turizminin geliştirilmesi ve geniş kitlelere hitap edecek şekilde tanıtımının yapılması önemli. Büyük yatırımlar gerektirmeyen akarsu turizmi, çevrenin tarihi, arkeolojik, kültürel, otantik değerleri ve diğer turizm çeşitleriyle bir bütün oluşturuyor. Bu nedenle, nehirlerin akarsu turizmi potansiyeli incelenirken, çevresinde yer alan ve entegre bir şekilde geliştirilebilecek diğer turizm değerleri de değerlendiriliyor.

Sualtı dalış turizmi: Türkiye sularında bulunan önemli batıklar ve sualtı mağaraları dalıcılar tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Bu yöndeki çalışmalar henüz çok zayıf.

Kuş gözlemciliği: Sağlıklı ve kapsamlı bir çevre koruma stratejisinin önemli bir unsuru olan kuş gözlemciliği, doğayı kuşların dünyasından tanımayı sağlayan bir gözlem sporu. Türkiye’deki toplam kuş türlerinin sayısının Avrupa’nın tamamında bulunan kuş türleri kadar olması bu turizm türünün önemini arttırıyor.

Av turizmi: Türkiye, coğrafi yapısı, bitki örtüsü ve yaban hayatı bakımından av turizminin gelişmesine elverişli konumda. Av turizmine açılacak avlaklar, ülkemizin av hayvanı potansiyeli dikkate alınarak, Orman Bakanlığı tarafından tespit ve ilan ediliyor. Yabancı turist avcılar, Orman Bakanlığınca A Grubu Seyahat Acentelerine verilen “Av Turizmi İzin Belgesi” ile avlanabiliyor.

Mağara turizmi: Jeolojik yapısı nedeni ile Türkiye’de çok sayıda mağara bulunuyor. Büyük bölümü Güney Anadolu’da yoğunlaşan mağaralar, değişik bölgelere serpilmiş durumda. Mağaraların, sahip oldukları doğal ve kültürel değerleriyle turizm amaçlı değerlendirilebilmeleri için bazı özelliklere de sahip olması gerekiyor. Oluşumları milyonlarca yıl süren bu doğal değerlerin turizm açısından ölçülemez bir değeri var. Gerekli olan tek şey ise yatırım.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://otelciyiz.yetkinforum.com
 
Türkiye’de Kültür Turizminde Hangi Yatırım Alanlarında Fırsat Var?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kültür Turizminde Festivallerin Önemi
» Türkiye’de Yat Turizminin Sorunları
» Türkiye’de Kış Turizminin Gelişimi
» Kültür Turizmi Nedir?
» Kültür Turizmi Nedir?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
OTELCİYİZ :: KÜLTÜR TURİZMİ-
Buraya geçin: